Podcast update #3

⇒ Săptămâna trecută ne-am bucurat de ziua internațională a podcastului, 30 septembrie. Întrebarea este: ce ne-a adus în „dar”? Printre episoadele ascultate, am avut parte de un eveniment online susținut de Cosmin Dărăban (CEO și co-fondator al platfomei eCommerce Gomag). Iată 5 sfaturi de la 5 podcasteri cu experiențe care merită auzite.

⇒ „Just B”, un nou titlu interesant de podcast se face remarcat sub vocea antreprenoarei și vedetei de televiziune americană Bethenny Frankel. Discuțiile deschise, friendly, susținute pe baza unor subiecte de actualitate, își au originea în vechea sa emisiune, „B Real”, din 2016. Și totuși, de ce un podcast? Pentru conversații reale despre modul în care oamenii de business sau de entertainment gândesc, simt, mănâncă și își trăiesc viața. Pentru mai multe detalii despre debutul său în podcast și ideile propuse, află chiar de la sursă. Aici poți găsi și primul său episod.

⇒ Un media sheet trimis de la invitatul podcastului la host poate fi o treaptă importantă spre un câștig pentru ambele părți. Cu alte cuvinte, „win-win”. Nu oricine este ales drept invitat pentru un episod de podcast. Dacă participarea ta ar însemna o oportunitate de creștere în carieră, câteva tips & tricks pentru un one-media sheet reușit fac diferența. Despre cum poți să îți descrii tone of voice-ul și cum să îi ușurezi munca hostului, chiar aici.

⇒ Acestea fiind zise despre invitați, urmează și ceea ce avem pregătit pentru gazdele podcasturilor. Cu atât mai mult pentru cei care tocmai „au făcut cunoștință” cu know-how-ul în domeniu. Când ai stabilite conceptul, grila de întrebări și motivația pentru un sezon de episoade podcast, mai rămâne un singur lucru de făcut: alegerea platformei. Uite un studiu care te va ajuta. Știm că nu doar statisticile te interesează, așa că articolul îți oferă și sfaturi utile pentru a lua o decizie. Chiar dacă nu ești chiar un tech-savvy, preferi ceva low-cost, sau dimpotrivă, îți dorești performață de la platformă pentru un podcast de business, aici ai tot ce te interesează.

⇒ Deja cunoscută ca fiind un speaker foarte bun pe scenă și un storyteller pe hârtie, Michele Obama vine cu aceeași empatie în spațiul podcastului. De ceva timp, mai precis din luna iulie, și-a lansat propriul show, prin platforma Spotify. În prezent, se aud noi vești. Podcastul ei va fi publicat și pe alte platforme, însă episoadele la debutul lor vor continua să fie redate pe Spotify. Mai multe detalii aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu